FAQ
Kan ik nog meewerken als vrijwilliger aan het project?
Ja, het project is nog maar net gestart en we zoeken nog steeds vrijwilligers! Voor meer info, ga naar deze rubriek. Ik doe mee
Wat moet je kunnen om mee te werken aan de atlas?
Het is niet nodig om een grote plantenkenner te zijn om deel te nemen aan het project, je moet vooral veel zin hebben om je plantenkennis uit te breiden. Een zekere basiskennis is wel nodig om vlot te kunnen starten. Maar met weinig kennis en veel tijd en motivatie om bij te leren kan je ook aan de slag. Voor meer info kan je terecht bij de rubriek. Ik doe mee.
Hoeveel tijd moet je voorzien om deel te nemen aan het atlasproject?
Je hebt 3 dagen nodig om de inventarisatie van een atlashok te voltooien. Deze dagen kan je spreiden over 2025 en 2026. Hoe meer ervaring, hoe sneller de inventarisaties vlotten. Ook kan je met meerdere personen een inventarisatiegroepje vormen. Meerdere ogen zien meer, de gebundelde kennis is groter en samen naar planten kijken is vaak ook plezanter. Voor meer info, ga naar de rubriek. Ik doe mee
Ik heb geen botanische kennis maar ik zou graag mee werken, wat kan ik doen?
Zonder een goede botanische basiskennes is het moeilijk om deel te nemen aan het FloraBru-project. Je kan wel het volgende doen:
- Deelnemen aan gegidste wandelingen of aan de Bioblitz
- Doe mee aan de Brusselse plantenchallenge op Obsidentify, de uitdaging is om zoveel mogelijk plantensoorten waar te nemen in Brussel van begin 2023 tot eind 2026.
- Volg een basiscursus planten, zoals deze online cursus bij Natuurpunt.
- Je kan deelnemen aan andere natuurstudieprojecten en activiteiten bij Natuurpunt Brussel